TRX

A group of people doing suspension training at the gym.TRX -ul este un instrument cu ajutorul caruia se efectueaza majoritatea exercitiilor in suspensie. Se recomanda folosirea lui in antrenamentele de recuperare pentru cei care au probleme cu incheieturile sau cu spatele.

In cadrul antrenamentelor cu TRX, controlul va apartine in totalitate. Puteti efectua sute de exercitii in conditii de siguranta pentru cresterea puterii, a flexibilitatii, dar si a echilibrului si a mobilitatii, fara a avea riscuri de accidentari si la intensitatea dorita.

Acest tip de antrenament este potrivit pentru oricine, deoarece se poate controla nivelul de rezistenta si de dificultate. Este un atrenament perfect atat pentru reabilitare, cat si pentru un program de fitness intensiv. Spre deosebire de antrenamentele standard, care permit solicitarea unei singure grupe musculare, ceea ce poate duce si la riscul aparitiei de accidentari sau dezechilibre musculare, TRX Suspension Training permite utilizarea unei plaje mai largi de miscari si de grupe musculare simultan. TRX-ul se poate utiliza oriunde, fiind adaptabil cu un maner special si il putem utiliza la sala, in parc sau acasa.

10153128_219427991600594_6446137289251101986_nBeneficiile antrenemanetului de TRX:

  • Antreneaza toti muschii corpului;
  • Dezvolta forta musculara;
  • Este si un bun antrenament cardio;
  • Creste flexibilitatea, echilibrul si mobilitatea;
  • Reduce riscul de accidentari;
  • Este un antrenament care dezvolta forta in regim de rezistenta.

Exercitii

1) Flotari – bratele tinute la distanta egala de corp, indoim coatele pana ajungem in unghi drept, mentinem cateva secunde si revenim la pozitia initiala. Acesta exercitiu este foarte bun pentru dezvoltarea muschilor pectoral, biceps, triceps

2) Tractiuni la TRX – ne lasam putin pe spate, bratele intinse inainte, tragem de TRX pana cand ajungem cu coatele indoite la 90 de grade. Exercitiu pentru dezvoltarea muschilor spatelui si a deltoizilor

3) Genuflexiune intr-un picior – bratele le tinem drepte, toata greutatea se lasa pe un picior, stai putin lasat pe spate si executi o genuflexiune ducand piciorul din aer spre inainte. Exercitiuni pentru dezvoltarea fortei si masei musculare a coapsei.

4) Fandare intr-un picior – toata greutatea o lasam pe un picior, bratele intinse catre inainte , executam o fandare , lasand piciorul din aer sa plece in spate, bratele ramanand intinse. Exercitiu foarte bun pentru dezvoltarea fortei si masei musculare a intregii coapse.

5) Abdomen – stam in pozitie de flotare, palmele la nivelul umerilor, si picioarele prinse la TRX , tragem ambii genunchi pe piept si revenim in pozitia initiala. Exercitiu pentru dezvoltarea fortei si rezistentei zonei lombare si a muschilor abdominali.