Personal Trainer Galati

De ce am nevoie de un antrenor personal?

 

Imaginati-va ca intrati intr-o farmacie, suferiti de o raceala destul de rea si din auzite, de pe net, din alte diferite surse, ati aflat de un anumit tratament.  Luam acest exemplu, este cel mai comun si de multe ori se intampla astfel. Mergeti si cereti farmacistei direct produsele pe care le cunoasteti fara sa intrebati, daca sunt cele recomandate, cum se administreaza, etc.

Stefan Simionescu – Personal Trainer Max Fitness

Rezultatele pot fi:

 •     tratamentul nu va da rezultate si va decideti sa consultati un specialist
 •     veti trece peste afectiune dar dupa o lunga perioada de covalescenta (sau printr-o intamplare) tratamentul se dovedeste a fi cel adecvat, cazuri insa foarte rare.

 

Vom puncta pe langa lucrul cel mai important abordat mai sus si cateva elemente secundare dar la fel de importante.

 1.     Factorul motivational! Oricat de greu ne-ar fi, rolul antrenorului personal, este acela de a ne sustine si de a gasi in noi puterea de a continua.
 2.     Program individualizat! Suntem diferiti si chiar daca multe din obiectivele noastre sunt comune, un  program care a dat rezultate in cazul unei persoane cu acelasi obiectiv, cu siguranta nu va da rezultate in cazul meu. Si nu vom intra in detalii, vis-à-vis de afectiuni, motricitate, alimentatie.
 3.     Eficienta Lucrand dupa un program personalizat, nu vei ajunge niciodata  ca dupa cateva luni de zile sa fii in acelasi punct din care ai plecat.
 4.      Tehnica corecta – Degeaba cunosti exercitiile, daca nu le executi corect. Respectand comparatia de mai sus, este in zadar ca stiu ce tratament sa urmez, daca nu stiu cum si cand sa-l administrez.
 5.     Depasirea  momentelor de stagnare – Este normal ca dupa o anumita perioada de antrenament sa avem un moment de stagnare, cand nu observam nicio evolutie. Aceste este adevaratul test al antrenorului, care trebuie sa gaseasca o solutie astfel incat sa depaseasca acest moment (lucru  pe care numai un specialist cu experinta il poate face).
 6.     Invatarea modalitatii corecte de a continua singur – Antrenorul personal nu inseamna dependenta, sub nicio forma nu incearca sa ne tina sub tutela lui, astfel incat sa aiba asigurat un venit constant. El ne transmite cunostinte, ne invata sa ne autocunoastem organismul astfel incat, daca dorim, sa putem continua fara a apela la serviciile lui.
 7.     Siguranta – Ma refer aici la siguranta din punct de vedere al accidentarilor. Lucrul cu greutati, exercitiile fizice, stimularea organismului pana la anumite limite poate cauza accidentari, daca nu sunt recomandate de catre un specialist.
 8.     Ma antrenez acasa! Nu avem timp sa mergem la sala? Antrenorul poate elabora un program tinand cont de obiectiv si particularitatile noastre, fie ca dorim sa ne antrenam acasa sau la birou. El ne poate invata sa folosim accesoriile de care dispunem, astfel incat obiectivul sa fie realizabil.
 9.     Antrenamente placute/amuzante! Este adevarat ca pentru a obtine anumite rezultate, antrenamentele pot fi destul de grele, dar in nicun caz nu ar trebui sa fie o povara. Antrenorul poate face ca acestea sa  fie o provocare, amuzante si  placute.
 10.      Ma voi opri la 10 motive, pentru care trebuie sa apelati la un antrenor personal, (de fapt ar trebui  sa  invatam sa apelam la un specialist ori de cate ori este nevoie si ma refer la orice domeniu si nu sa facem totul dupa ureche). Intr-un final, garantat vom iesi mai ieftin, financiar vorbind si vom obtine si ceea ce ne-am propus fara nervi consumati si depresii provocate de nereusite.

personal trainer

Ei bine,  antrenorul ne ajuta:

 •     Sa slabim
 •     Sa ne tonifiem musculatura
 •     Sa crestem masa musculara
 •     Sa ne imbunatatim capacitatea de efort
 •     Sa ne pregatim pentru o anumita competitie, proba sportiva
 •     Sa ne refacem dupa o accidentare.
 •     Sa ne schimbam stilul de viata, ne invata sa traim sanatos!