Fitness

Stilul de viata sedentar este considerat un factor de risc major care afecteaza starea de sanatate si favorizeaza procesul imbatranirii. Activitatea fizica, respectiv antrenamentele de forta, joaca un rol important in prevenirea unor afectiuni precum: bolile cardiace, diabetul, obezitatea sau osteoporoza. Pentru programele de slabire si modelare corporala este esentiala practicarea fitness-ului asista,t prin care sa dezvolti forta, rezistenta si tonifierea grupelor musculare implicate in efort, eliminand tesutul adipos din zonele respective.

Fitness-ul poate fi un mod de a mentine starea de sanatate sau un sport de performanta, de aceea conditia fizica buna se poate obtine prin activitate fizica regulata.

Efectele fitness-ului sunt: imbunatatirea functiei cardiace si respiratorie, cresterea flexibilitatii, a fortei musculare si a rezistentei.

Fitness-ul, efectuat ca o activitate pentru imbunatatirea starii de sanatate, reduce riscul atacurilor cardiace, al cancerului de colon, al diabetului sau al hipertensiunii.

 

“Motive” pentru a te apuca de fitness :

 

  • pentru ca niciodata nu e prea tarziu sa te apuci de fitness;
  • pentru ca antrenamentele nu ocupa mult timp si sunt foarte eficiente;
  • pentru ca organismul va deveni mai viguros si mai rezistent la boli;
  • pentru ca nivelul colesterolului se va reduce;
  • pentru ca inima si intreg aparatul circulator nu vor avea decat de castigat;
  • pentru ca se vor elimina kilogramele nedorite, fara infometare;
  • pentru ca nivelul stresului zilnic va scadea;
  • pentru ca veti arata mai bine si va veti simti mai tineri, ceea ce ii va face pe ceilalti sa va aprecieze mai mult;
  • pentru ca veti avea mai multa incredere in fortele proprii;
  • pentru ca veti avea mintea mai limpede.

 

Sanatatea in fitness :

V-am spus deja ca practicarea fitness-ului nu poate fi decat benefica pentru organism.Totusi, uneori avizul medicului este necesar. Desi pentru a practica fitness-ul nu-ti trebuie sanatatea unui maratonist, alpinist sau parasutist, un control medical nu strica, mai ales daca aveti peste 35 de ani si ati dus in ultimul timp o viata sedentara. Oricum, nu trebuie sa va faceti griji in legatura cu aceasta conditie si nici nu e cazul sa va speriati de un control medical: el este, cel mai adesea, o confirmare a sanatatii.

Importanta unui antrenor personal in fitness :

Pentru un program de exercitii adaptat nevoilor tale, fara accidentari, dar si pentru a te asigura ca vei avea permanent pe cineva care sa te motiveze sa continui sa faci sport, antrenorul personal este solutia cea mai potrivita.