Oamenii de peste glob incep sa descopere ca un stil de viata sanatos este un factor important pentru o viata lunga si fericita.
Bineinteles ca modul in care te hranesti conteaza daca vrei sa ai un corp sanatos. Sunt foarte multe informatii despre nutritie peste tot, iar unele dintre acestea sunt contradictorii, lucru care complica utilizarea informatiilor.
Din aceste motive, cererea de nutritionisiti profesionali creste pe zi ce trece. Datorita acestei cereri in continua crestere, Scoala Fitness Scandinavia a decis sa lanseze un Curs de Nutritionist, in colaborare cu doi dintre cei mai respectati profesori in Nutritie: Dr Antoaneta Cretu, cercetator si lector al Universitatii Nationale de Educatie Fizica si Sport.
Dupa ce vei absolvi cu succes cele 6 luni ale Cursului de Nutritionist, vei deveni nutritionist licentiat sub denumirea de Tehnician Nutritionist.
Vei fi autorizat sa lucrezi ca si nutritionist in urmatoarele domenii: spitale, gradinite, after-school, azile de batrani, hoteluri, centre de infrumusetare, companii de catering, cluburi fitness si multe altele.
Cursul Nostru de Tehnician Nutritionist este un curs complex, foarte teoretic, creat de unii dintre cei mai cunoscuti specialisti in domeniu: Dna Dr. Antoaneta Cretu, Dna Dr. Anca Popescu, Cori Gramescu specialist in nutritie, Gabriela Berechet, doctor în stiintele ingineresti şi auditor de calitate HACCP si Gabriela Nedelea, nutritionist.
Acest curs este unul de calificare si se desfasoara pe parcursul a 6 luni de zile, prezenta fiind obligatorie in cele 12 sesiuni de cate 8 ore organizate in general in weekend-uri ( dar nu obligatoriu), la circa o luna distanta unul de celalalt. Toate aceste sesiuni sunt considerate a fi teoretice, cu toate ca in cadrul lor sunt prezentate si multe elemente practice, ce vor fi utilizate de viitori tehnicieni nutritionisti in cadrul viitoarei lor meserii.
Partea de practica este reprezentata de studiul individual (facut acasa), de proiectele ce trebuie prezentate si de sesiunile de voluntariat. A nu se intelege prin partea practica sesiuni de gatit sau angajamentul scolii de a merge alaturi de participanti la eventualele centre in care se ofera voluntari. Acest lucru trebuie facut individual sau in grupe (daca se prefera), iar evaluarea acestei parti practice se face prin teste, teme si proiecte.